x

Procurili detalji: Severina izgubila starateljstvo zbog njega? Ovaj nesmotreni postupak joj je oduzeo dijete?!

Severina Kojić je, po svemu sudeći, izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojem je od prošle nedjelje zvanično staratelj otac, Milan Popović, zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi u koju ide njen sin, ali i odbijanja saradnje sa biznismenom, a u konačnoj odluci je veliku ulogu imao i Igor Kojić, čiji je postupak bio veoma nesmotren.

- Severina je bila dužna da dođe po dijete u škoklu. Umjesto nje, po dijete je tada došao njegov očuh, igor Kojić. Iako su Severina i Milan postigli dogovor oko toga, ko umjesto njih može da preuzme dijete iz škole, pjevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je insistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavijestila, da to po aktuelnoj, takozvanoj pik-ap listi, mogu učiniti samo roditelji. Kada mu nije uspjelo da uzme dijete, umesto da zatraži mirno rješenje, najbolje u interesu djeteta, Igor je izašao iz škole i otišao do učionice, u kojoj se nalazilo dijete. Tada mu je kroz prozor rekao da ne sluša učiteljice i da pobjegne : "Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i bježi, slobodno bježi odavde! Ne mogu ti ništa, bježi!". Upravo nakon tog postupka se dijete uznemirilo, rasplakalo i pokušalo da pobjegne iz škole. Policija je intervenisala, a Popović je putem mejla, dao saglasnost, da Kojić tada preuzme dijete. - navodno piše u presudi.


Interesantno je to da je Kojićeva, koja je školi poslala mejl da je spriječena da dođe po sina, jer je povrijeđena, nakon incidenta, sama došla u školu kako bi uzela djetetov ranac, međutim nije mogla da dođe do njega, jer su prostorije, gdje se nalazio ranac, bile zaključane.

- Nakon što su došli kući, vidjela je da je dijete istraumirano, a ono je ispričalo, šta su mu sve učiteljice radile, i govorile, kako su ga potezale za ruku i stomak, kako se preplašio, jer je mislio da će ostati sam zaključan u školi. Onda je izrazio želju da više ne ide u tu školu. Dan poslije se dijete žalilo na bolove u ruci, pa ga je odvela na pregled, u bolnicu i priložila nalaz. Milana je mejlom obavijestila da je Aleksandar istraumiran, i pitala ga je šta da rade, na šta je Milan odgovorio da oboje lažu. Nakon toga, D.Majić je pregledao dijete, i zakazao termin psihološke obrade, ali joj nalaz nije dostavio jer mu se javio Popović i prijetio mu. - navodno piše u sudskom dokumentu.


Takođe, pjevačica je sudu zamjerila što nije usvojen ni jedan dokaz protiv Popovića:

- Tužilja je navela da je Aleksandar nakon povratka sa ljetovanja na Kipru, gdje je boravio sa ocem, rekao da ga je Milan tukao, i da ga je nakon udaraca boljela glava, te da je to prijavila. Takođe, Aleksandar nije odbijao da ide kod oca, jer se u njegovoj kući nalaze razne igračke, te da je u to vrijeme koje boravi kod Popovića, dijete rasterećeno, i posvećeno samo zabavi - stoji navodno u presudi.

Sud nije prihvatio Severininu tvrdnju da dijete kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, budući da iz škole tvrde da je saradnja sa ocem u potpunosti ostvarena, da je on redovno odlazio na roditeljske sastanke i informisao se o svemu.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.