x

Prodaja Tesle skočila 275 odsto

Kompanija "Tesla" je znatno povećala proizvodnju i izvoz eklektičnih vozila proizvedenih u Kini i prošlog mjeseca zabilježila je novi rekord svih vremena, prema podacima Kineskog udruženja industrije putničkih automobila (CPCA).

Ukupan obim prodaje "Teslinih" vozila je u avgustu porastao za 275 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, na 44.264 jedinica, uključujući 31.379 izvezenih automobila, prenosi Russia Today.

U poređenju sa julom, prodaje je u avgustu bila veća za 29 odsto.


Istovremeno, kompanija je prošlog mjeseca povećala prodaju i na kineskom tržištu na 12.885 vozila u odnosu na 8.621 komada, koliko je prodato u julu. Relativno nizak nivo prodaje u Kini pripisuje se fokusiranosti kompanije na izvoz.

"Tesla" je u julu predstavio jeftiniji model Y, kraćeg dometa, proizveden u Kini. Niža cijena vozila, uz državne subvencije koje dodatno obaraju njegovu cijenu je 42.600 dolara, što je za skoro 20 odsto jeftiniji od modela Y dužeg dometa.


Ranije ove godine, "Tesla" je najavio da će svoju giga fabriku u Šangaju pretvoriti u vodeći automobilski izvozni centar.


(Telegraf)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.