x

Profesionalni vozači ne smatraju Teslin Cybertruck "pravim kamionom"

Novo istraživanje američkih vozača kamiona pokazalo je da se mnogi od njih spremaju da pređu na električna vozila, ali veliki dio njih ne vjeruje da je Tesla Cybertruck "pravi kamion".

Dok su električna vozila bila visoko tražena tokom prethodnih godina, električnim pikap kamionima trebalo je više vremena da postanu hit na tržištu.

Sada kada imamo priliku da vidimo više dostupnih modela, koji najviše pažnje privlače kupcima i šta trenutni vozači kamiona misle o njima?

Kroz ispitivanje je prošlo stotine Amerikanaca, kako vlasnika kamiona, ali i vozača, tako i onih koji u svom vlasništvu nemaju isto vozilo.

Istorijski, vozači kamiona su bili otporniji na tranziciju ka električnim vozilima i za to je postojao dobar razlog.

Istraživanje pokazuje da 35 odsto vozača kamiona razmišlja da pređe na električni pokon tokom ove decenije, i najviše njih u narednih pet godina.

O kojim električnim kamionima se najviše priča?

Kao što smo već napomenuli, u istraživanju su učestovali i vozači koji ne voze kamion. Ako ih izolujete, Tesla Cybertruck postaje najiščekivaniji električni kamionet:

Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning i Toyota Tacoma EV.

Razlika je izgleda u tome što vozači kamion ne smatraju Cybertruck za "pravi kamion".

Naime, 56 odsto njih odgovorilo je da ne smatra da je Tesla pravi "kamion".

Ispred kompanije Tesla rečeno je da će njihov kamion početi da se proizvodi ovog ljeta, dok vozači kamiona vjeruju da je prije riječ o "naredne dvije godine".

Vozači kamiona fokusiraju se na duže razdaljine, više stanica za punjenje i brže punjače, prenosi Telegraf.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.