x

Napravite domaće

Profiteroli sa sladoledom od vanilije i šlagom

Profiterole punite sladoledom od vanilije i šlagom, a po želji prelijte još s vanjske strane čokoladom koju ste otopili s malo mlijeka.

Sastojci:

So, 60 g maslaca,

130 g brašna,

3 jaja,

16 kuglica sladoleda od vanilije (oko 600 ml),

500 ml vrhnja za šlag,

100 g čokolade za kuhanje (po želji).


Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Zakuhajte 200 ml vode, prstohvat soli te kockice maslaca. Dodajte brašno.


Na laganoj vatri miješajte kuhačom da se na dnu lonca stvori okruglica i bijeli sloj. Potom stavite tijesto u posudu. Umiješajte jedno po jedno jaje.


Istisnite 16 hrpica na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta (nemojte otvarati vrata rerne!).


Potom prerežite tijesto i ostavite da se ohladi. Mikserom tucite šlag dok ne dobijete gustu smjesu.


Profiterole punite sladoledom od vanilije i šlagom, a po želji prelijte još s vanjske strane čokoladom koju ste otopili s malo mlijeka.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.