x

Proglašena epidemija u Crnoj Gori: Maske obavezne i na otvorenom i u zatvorenom!

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je danas, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da ponovo proglasi epidemiju koronavirusa na cijeloj državnoj teritoriji. Od sutra se uvodi više novih privremenih mjera čiji je cilj sprečavanje širenja virusa, dok se istovremeno ublažavaju mjere u pojedinim opštinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik, prenosi „Antena M“.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.

Okupljanje osoba ograničava se na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra (ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja).


Produžena je do 6. avgusta primjena mjera donijetih 30. juna. Među njima se nalaze zabrana rada disko i noćnih klubova, kao i organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.

Zabranjuje se i održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima, uključujući i plažne barove. Prekida se i rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.