Program 3. Festivala dječije umjetnosti - Subota

06.05.2017 16:00
program-3-festivala-djecije-umjetnosti-subota-main

Kad: 06.05.2017. u 11:00

Gdje: Pozorište mladih, Velika sala općine Stari grad, Sarajevo, BiH

 
Sutra je završni dan 3. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu. Na progamu je u 11 sati u Pozorištu mladih predstava Pozorišta lutaka Mostar “Princ iz moje ulice”. Od 10 do 14 sati finalizacija kreacija nastalih u art radionicama iz slikarstva, kiparstva, kolaža,  lutkarstva i predstava Vunenog pozorištanca.

U 18 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad Revijalni koncert muzičkih horova i solista te dodjela nagrada

 

SUBOTA, 06.05., PROGRAM  3. Festivala dječije umjetnosti:

 

10 -12.00 sati – kiparska radionica, u kojoj modelovanje služi kao mirišljavi izazov uz asistenciju umjetnice Sanele Husić-Musabašić.

 

11 sati  - Pozorište mladih Sarajevo: Lutkarsko pozorište Mostar izvest će predstavu “Princ iz moje ulice” N. Maksumovića 

 

12-14.00 sati  - lutkarska radionica, filcanje vune, koja zatvara Festival. Vuneno pozorištance dobija svoju formu i sadržaj. Kreirane su lutke koje pričaju priču, pod umjetničkom supervizijom Željke Lemez.

 

 18 sati -  Zatvaranje festivala i dodjela nagrada uz revijalni koncert mladih solista, balerina i muzičkih horova iz BiH.

 

Nastupaju:

1. Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli naše dvije bh. zvijezde serijala X Factor.  Izvest će nam pjesmu Dine Merlina ”Da je tuga smijeh”.

 

2. Najmlađi i najslađi učesnici su polaznice kursa baleta pri KSC Vogosce i nastavnice Natase Hajdarević a izvest će nam numere iz Coppelie Waltz of the hours i DonQihot-solo

 

Učestvuju: Sumeja Hrbat, Iman Merdan, Lejla Djedović, Lamija Đozo, Selma Ćesko, Farah Mirvić, Kituša Selsebil Sinanović, Nadža Planja, Sumejna Osmanović, Ajša Osmanović, Lamija Sinan, Sara Hodżić. Maksida Palavrić. 

 

3. Negra Čičić - song ”Somewhere over the rainbow”, iz Čarobnjaka iz Oza, koja je bila muzička tema prošlogodišnjeg FEDU.

 

4. Dodjela nagrada 

 

5. Hor Suncokreti iz Sarajeva. Voditeljica hora i dirigentica Alma Karić uz pratnju gitariste Nedžada Merdžanovića. Hor za male i mlade Suncokreti formiran 2011. godine i do sada učestvovao na brojnim koncertima i manifestacijama među kojim ističemo kocert "Planeta Suncokreta" i učešće na dvije globalne manifestacije Playing for change, kao i horskom šampionatu "Lege Artis" u Tuzli. Izvode pjesme: Prijatelji, Putujemo, Obwisana, Somewhare over the rainbow-What a wonderfull world.

 

6. Hor na znakovnom jeziku nastao je kao rezultat projekta Upoznaj me kroz moj jezik - znakovni jezik koji realizuje Dječiji klub Udruženja lektora i komunikologa u BiH u saradnji sa Desetom osnovnom školom Ilidža, Udruženjem gluhih i nagluhih KS i Udruženjem gluhih BiH. Kroz ovaj projekat učenici već tri godine uče znakovni jezik prevodeći pjesme na znakovni jezik i tako stvarajući prekrasne performanse u znak podrške svojim vršnjacima koji imaju oštećen sluh i govor. Izvest će nam numere ”Ne rugaj se” i ”Ljubav je”.

 

7. Gosti Horoljupci Vokalnoga ansambla Bugojno, iako postoje tek trecu godinu, do sada osvojili nekoliko znacajnih nagrada. Na Medunarodnom horskom festivalu u Ohridu su osvojili prvu nagradu kao i nagradu za najradosniji nastup (for the joyful performance) Osvajanjem Grand Prix-a na Prvom horskom sampionatu "Lege Artis" su proglapeni najboljim djecijim horom sampionata. Umjetnički rukovodilac i dirigentica hora je Samira Merdžanić.

 

Izvode: Siyahamba, tradicionalna Zulu pjesma 2. Ljubav/ Cup song, pjesma Muzicke sobe Doma Bjelave 3. Nek' svud ljubav sja (narodna iz Belgije, obrada Samira Merdzanic) 4. Ne rugaj se, aranzman Kiki Lesendric, text adaptirali Voja Žanetić i Leontina Pat (originalni naziv pjesme je Don't Laugh At Me, autori Steve Seskin i Alen Shamblin). Pratnja na gitari Lamija Fuka i Adin Kurbegovic

 

8. . Specijalni gost večerašnjeg gala zatvaranja je mlada Amina Bilalbegović, polaznica Pop Rock škole pjevanja Instituta za muziku, teatar i multimediju u klasi profesorice MIme Zukan.  Finalistica je takmičenja New Wave Junior 2017.godine,  na kojem krajem maja predstavlja BiH sa pjesmom ”I'm in Love with a Monster", autora Harmony Samuels-a, koju će nam i večeras izvesti.

 

9. Aka_demija ”Pink Panter” osnovana je kao muzicka sekcija svih zanrova.Na takmicenju  Supertalent u Hrvatskoj ušli su u polufinale od 6000 takmicara a neki od solista zapaženi su I na srijalu Pinkove zvezdice u Srbiji. U BiH odsvirali su najviše humanitarnih kocerata a iz Aka_demije je izraslo mnogo talenata prepoznatih van granica naše zemlje, poput solista Ilme Karahmet, Naide Catic, Damira Dzakica, Adne Mahic, Irnesa Divjana, Elme Hadzic i drugih. Večeras izvode pjesmu Indexa ”Ti si mi bila u svemu na naj” koju pjeva Irnes Divjan, pjesmu Marija od Divljih jagoda koju pjeva Adna Smajlovic, pjesma Vlak od Aleksandre Radovic u izvođenju Rasemka Koljenovic I Suze od Danice Krstic koju pjeva Edina Gurda.

Gitaristi u pratnji su; Irnes Divjan, Adna Smajlovic,Aida gurda, Sanja Salihovic, Luna Jusupovic, Benjamin Suljevic,Tea Dedic, Ema Burnazovic..

 

10. A iz iMTMa i Pop Rock škole pjevanja nam dolazi i ”Pet mladih", vokalni ansambl, koji će nam izvesti  ”In the Jungle" zuluska narodna pjesma. Pored solista Tarika Tanovića i Lamie Šašivarević, ansambl čine i Laila Shashivarevic, Amina Bilalbegović I Lana Saric.

 

Djeco, dođite, svi programi su besplatni. Dođite na Radost iz koje se uči.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.