x

Kraj priče

Proizvedena je posljednja Huayra Coupe

Pagani je završio s brojčano ograničenom produkcijom supersportskog modela Huayra Coupe, a posljednji 100-ti primjerak bojom i detaljima na karoseriji asocira na F1 bolid Lewisa Hamiltona.

U italijanskoj automobilskoj manufakturi Pagani model Huayra premijerno su predstavili 2012. godine, a već tada je rečeno da će se nasljednik čuvenog modela Zonda ponuditi u samo 200 primjeraka od kojih će njih 100 imati Coupe karoseriju. 


Šest godina poslije posljednja ručno sastavljena Huayra Coupe s kojom je stigao dodatak "Il Ultimo2 isporučena je sretnom vlasniku Davidu Brettu koji je učestvovao u njenom kreiranju. Automobil je pravljen osam mjeseci i na sebi nosi boje i detalje koji asociraju na Mercedes-AMG bolid Formule 1 koji vozi Britanac Lewis Hamilton.


Iza nekolicine karoserijskih detalja koji su "posuđeni" s modela Huayra BC (Benny Caiola) i Tempesta krije se centralno smješten AMG-ov 6-litarski biturbo V12 motor koji u ovom slučaju razvija 800 konjskih snaga i 1.100 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage zadužen je sekvencijalni 7-stepeni mjenjač.


Nakon završetka proizvodnje Coupe modela u Paganiju će se fokusirati na nedavno započetu proizvodnju Huayre Roadster, a Argentinac Horacio Pagani ostaje dosljedan i u slučaju "open-air" modela: Samo 100 primjeraka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.