x

Udruženi rad

Projekt "Inferno" je Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe koji razvija 336 km/h

Iz poljske tuning kompanije auto-Dynamics stiže Mercedesov Coupe SUV GLE 63 S čije performanse u sjenu guraju čak i Lamborghini Urus.

Za kupce koji ne preferiraju razumna rješenja u poljskoj tuning kompaniji sa sjedištem u Varšavi, uz malu pomoć prijatelja, pripremili su supersnažni i superbrzi SUV koji je zasnovan na Mercedes-AMG modelu GLE 63 S Coupe.


Postavljen na atraktivnim 23-inčnim felgama koje potpisuje čuvena kompanija Vossen, "Inferno" i dalje pokreće AMG-ov 5,5-litarski biturbo V8 motor koji (umjesto standardnih 585 KS i 760 Nm najvećeg obrtnog momenta) raspolaže s 817 KS i 1.181 Nm najvećeg obrtnog momenta. Dodatni potencijal rezultat je korištenja novih turbopunjača, novog izduvnog sistema i rekalibriranog motornog menadžmenta.


Spomenute brojke dovoljne su da GLE od 0 do 100 km/h stiže za 3,25 sekundi i razvije 336 km/h, a u poljskoj kompaniji usput vole spomenuti da Lamborghini Urus od 0 do 100 km/h stiže za 3,6 sekundi i razvija "samo" 305 km/h.


Za prijenos snage na obje osovine brine 7-stepeni automatski mjenjač. Karbonski karoserijski dodaci "posuđeni" su iz asortimana ruske tuning kompanije TopCar, a iza višestruko podesivog ovjesa stoji renomirana njemačka tuning kompanija Brabus.


Razumno ili ne, udruženi rad nekoliko kompanija projekt "Inferno" stavlja na vrh tuning kreacija o temi Mercedesovog Coupe SUV-a.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.