x

Promocija knjige poezije "Vuk samotnjak" Emira Čovića Toleta!

Emir Čović Tole je nedavno promovisao knjigu poeziju 'Vuk samotnjak' u Berlinu. Uskoro će biti objavljena i ratna knjiga "Povratak iz mrtvih", za koju vlada veliko interesovanje domaće javnosti, kao i dijaspore i svih istinskih patriota BH. 


“Mnogo toga stane u tri decenije života, koliko je ova knjižica poezije i nastajala. Trudio sam se proživjeti ga tako da se ne kajem da sam nešto propustio. Mlad sam se otisnuo u svijet, počeo skupljati avanture, uspomene, lijepe priče, neke malo bolne... Sve su me nečemu naučile, ostavile traga i ožiljke na mojoj duši. Sve su tu utisnute u moje sjećanje. Rado ih se sjećam i često pričam prijateljima. Jako bogat ljubavni život i raznovrsne destinacije gdje me je vrijeme nosilo i one najbitnije akterke i aktere sačuvao sam od korova zaborava ispisujući u stihove. Ovaj pisani trag je najbolji način da se sjećanje i uspomene sačuvaju od zaborava. Tako su se na ovim stranicama našle one najbitnije žene mog života. One koje nisam imao, a želio sam ih kao žedan vode iz pustinje, sve one želje, mašte pretočio sam u trenutke sjećanja i nadanja... Da barem u pjesmama budu dio mog života...”, kaže autor Emir Čović Tole u predgovoru svoje nedavno objavljene knjige poezije “Vuk samotnjak”.

Upravo je ovo i najbolji opis nastanka knjige. Knjiga je objavljena u junu 2018. godine. U periodu juna i jula radi se velika promocija knjige u Berlinu. Knjigu je uredila mr. Irma Kaltak, a veliku finansijsku pomoć za izdavanje knjige pružio je ministar Muharem Fišo. Autor se također zahvaljuje svojim Berlincima, a posebno Saniji Bećirović, Erminu Vrciću, Enezu Crnomeroviću i gazdi restorana “Balkan Grila” Bulji i organizatoru “SV Bosna i Hercegovina Berlin”, efendiji Advanu Ljevakoviću i veliko hvala našim estradnim umjetnicima Selmi Bajrami i Fazliji.

Knjiga je dostupna i može se kupiti kod autora. Možete ga kontaktirati na Facebooku. 



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.