x

Prošla godina je bila naročito dobra za Lotus

Britanska marka može se pohvaliti velikim brojem prodatih automobila u 2021. godini.

Lotus je tokom prethodne godine isporučio 1.710 vozila na globalnom planu, što predstavlja rast od 34 odsto naspram 2020. godine. Ostrvski brend bio je naročito dobar u Velikoj Britaniji, Japanu, Kataru, Belgiji, SAD, Kanadi.

Šta više, ovaj proizvođač je poslije pauze od sedam godina prodao nova vozila u tri zemlje: Novom Zelandu, Tajlandu i Bahreinu. Lotus je potvrdio da je Elise bio najpopularniji model te marke, ali nisu saopštene brojke o tome koliko je koji automobil ostvario registracija.


Za ovaj brend slijedi novo poglavlje jer će se u narednim mjesecima u izložbeno-prodajnim salonima naći primjerci modela Emira. Riječ je o potpuno novom vozilu koje će se poslužiti tuđim motorima, V6 će stići iz Toyote, dok će u ponudi biti i dvolitarski četvorocilindraš porijeklom iz AMG-a.


Lotus će u idućih nekoliko mjeseci imati i jednu vrlo bitnu premijeru. Očekuje se debi prvog serijskog električnog vozila britanskog brenda koji će biti smješten u SUV segment, što će ujedno biti i prvi krosover Lotusa, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.