x

stigli najbliži

Prošlo 40 dana otkako nas je napustio Marinko Rokvić: Udovica donijela kale na grob i poljubila krst, sinovi neutješni, a nema nikog sa estrade!

Marinko Rokvić preminuo je prije 40 dana i izgubio borbu s rakom pankreasa u 68. godini, a sada se na groblju okupila njegova porodica i najbliži.

Marinko je sahranjen na Novom bežanijskom groblju, a njegova udovica Slavica donijela je kale i poljubila grob. Tu su bili i Marinkovi sinovi Marko i Nikola, kao i vanbračni sin Dario.

Dario je prvi put za Kurir otvorio dušu o pokojnom ocu.


Foto: Kurir 

"Juče sam došao, biću 10 dana. Pamtim kakav je dobar čovjek bio, ostavio je primjer na nas, ostavio je pjesme i uspomene. Omiljena pjesma mi je "Zavela me svjetla velikoga grada". Sada sam kod Marka, biću i kod Nikole, držimo se zajedno još otkako smo djeca bili", pričao je on.

Rokvićev kum nije mogao da dođe sebi, pa se rasplakao još na početku pomena. U jednom trenutku Slavica je morala da mu donese vodu, pa je sjeo na klupu kako bi se oporavio.


Među prisutnima je i Boško Đurovski, bivši fudbaler. Udovica Slavica sve vrijeme je lila suze nad Marinkovim grobom, kao i njen sin Nikola.

Stigla je i majka Markove supruge Sare i stoji pored porodice kao podrška, a sveštenici su održali molitvu.


- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Njemačke, koji je ovdje došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, ljekari su vidjeli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko mjeseci. On je uspio godinu dana da poživi - rekao je nedavno Nikola Rokvić.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.