x

Prost o odlasku: ‘Osjećao sam puno ljubomore’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alain Prost objasnio je zašto je odlučio napustiti momčad iako su mu nudili novi ugovor, a ključ problema je što ga je glavni izvršni direktor Alpinea smatrao suvišnim.

Autosport je otkrio da će Prost napustiti momčad uoči nove sezone u sklopu restrukturiranja u momčadi Alpine koje uključuje i odlazak šefa momčadi Marcina Budkowskoga, a danas se Prost oglasio za francuski list L’Equipe i objasnio zašto je došlo do prekida suradnje, donosi MAXF1.net.

U Alpine bi na poziciju Budkowskoga trebao stići Otmar Szafnauer koji je nedavno napustio Aston Martin, a s njim bi u momčad trebao stići i novi naslovni sponzor BWT i njihova ružičasta boja koja bi se u nekoj mjeri trebala pojaviti na novom Alpineu za 2022.

“Prošla sezona bila je vrlo uznemirujuća i osjećao sam da oni koji su tu duže vremena moraju otići,” rekao je Prost.


“Prihvaćam promjene jer se stvari u F1 ne moraju raditi na isti način i to se događalo prošle godine. Ali za mene je to postalo prekomplikovano.”

“Više nisam bio uključen u donošenje odluka, nekad se u potpunosti ne bih slagao, ali morao sam se pokoriti konačnoj odluci. Čak i kao član uprave, za neke sam odluke saznao u posljednji čas. Možda me ne slušaju, ali barem bih trebao biti informiran na vrijeme.”

“To je stvar poštovanja. Odnosi su postajali sve kompliciraniji, osjećao sam puno ljubomore.”


“Laurent Rossi želi biti sam, da ga nitko ne živcira. Čak mi je osobno rekao da me više ne treba kao savjetnika. Bilo je to u Kataru, ali i dalje mi je ponudio ugovor u Abu Dhabiju koji sam odbio. Iako moram reći da i dalje vjerujem u ovaj ambiciozan projekt.”

“Ali postojala je snažna želja da se makne neke ljude. Laurent Rossi želi sva svjetla pozornice uperena u sebe.”

“Jako sam razočaran kako je ova vijest danas objavljena. Dogovoreno je da ćemo to objaviti zajedno. Nema respekta, žao mi je!”

“Odbio sam ponudu u Abu Dhabiju za 2022. zbog međusobnih odnosa i bio sam u pravu. Enstone i Viry, nedostajat ćete mi.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.