x

Ludnica u Mostaru

Prosto nevjerovatno: Željo u 88. vodio 3:0, pa osvojio samo bod u Mostaru

U derbiju drugog kola Lige za prvaka, pa i općenito prvenstva BiH, Željezničar je kao gost osvojio bod protiv Zrinjskog, ali plakat će itekako za preostala dva.

Željezničar je nedavno gostovao u Mostaru krajem osnovnog dijela prvenstva, pa je izgubio sa 1:0, ali danas su izabranici Admira Adžema pokazali pravo lice u prvih 88 minuta, vodili su 3:0, a onda su primili tri gola!

Nakon dva kola Lige za prvaka, Željo ima pet bodova više od Zrinjskog i na dobrom je putu da osvoji novu titulu.


Plavi su u vodstvo došli poslije osam minuta igre. Zakarić je prošao po strani, pokušao ubaciti, no lopta pogađa Barišića i više sretno nego spretno gostujući tim dolazi do vodstva od 1:0.

Samo nekoliko minuta velika šansa za Bilbiju, ali je ovaj promašio prazan gol sa nepuna dva metra, doduše iz teške pozicije. Potom je Filipović loše šutirao u 17. minuti, pa gol Kjosevskog nije bio ugrožen.


Kadušić je u 25. minuti snažno šutira, ali je lopta otišla iznad gola. Dvije minute kasnije, Željo je vodio 2:0. Stojan Vranješ je nakon fantastične akcije Plavih i asistencije Ubiparipa petom pogodio za 2:0.

Do kraja prvog dijela Željo je sačuvao prednost od 2:0, pa je bio u sjajnoj poziciji pred nastavak meča koji se igrao u teškim uslovima zbog jake kiše. U posljednjim trenucima prvog dijela velika šansa za domaće, ali je Filipović zatresao stativu umjesto mreže.


Očekivano, Plemići kreću ofanzivnije, sve više pritišću odbranu Želje, pa je Barišić u 54. minuti dobro šutirao, a Kjosevski sjajno odbranio.

Kadušić je u 64. minuti pokušao, ali obrukao se očajnim udarcem sa oko 20 metara. I dok je Zrinjski pokušavao da se vrati makar jednim golom, stigao je novi hladan tuš u 86. minuti.


Jakovljević je skrivio penal, a Zakarić iz drugog pokušaja ipak pogodio za 3:0 i veliku pobjedu Plavih s Grbavice. Uslijedila su dva ekspresna, a potom i treći gol. Prvo je Aćimović vratio nadu Zrinjskom, a onda autogol Bogičevića za 3:3 i veliki šok za Sarajlije.

Ne pamtimo u BiH ništa slično, da je neko vodio 3:0 do 88. minute, a onda osvojio samo bod.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.