x

nakon emitovanog intervjua

Protest ispred Informera, zgrada gađana jajima, okupljeni vikali: Monstrumi!

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim sil.vateljem Igorom Miloševićem. Demonstranti su potom sa Terazija ušli u pasaž koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gdje su uzvikivali "Izlazite napolje", "Monstrumi", "Gasite Informer". Demonstranti su bacili nekoliko jaja na ulazna vrata zgrade. Na protestu je bila i policija.

Prije dolaska do ulaznih vrata redakcije, održan je protest ispred zgrade Informera a okupljeni su uzvikivali: „Sram vas bilo“ i „Bando medijska“. Protesti su pored aktivista prisustvovali i članovi Pokreta slobodnih građana i Ne davimo Beograd. Nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „Na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava“.


Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene djevojke i žene bijesne i da su mediji po ko zna koji put iznevjerili žene.

„Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni saučesnici i vrše nasilje nad ženama“, rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mjesto u medijima.

Ona je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da neko opisuje čin nasilja u medijima.


Okupljeni na protestu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsjetili da je Informer ranije relativizovao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje vjerodostojnost izjava žena koje su otkrile da su sil.vane.

Ministarstvo kulture i informisanja se za sada nije oglasilo povodom intervjua objavljenom u Informeru.


Vlasnik i glavni i odgovorni urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević je izjavio za list Danas da im je motiv za intervju sa višestrukim sil.vateljem bio – novinarstvo.

Na ponovljeno pitanje novinara Danasa da ne razumiju motive razgovora, vlasnik Informera je rekao da onda ne razumiju novinarstvo.

„Onda ne razumijete ni BBC, NBC, SKY ni USA Today. Motiv je novinarstvo, kao i u svim svjetskim medijima“, rekao je Vučićević.

I novinarka N1 je probala da dobije izjavu od Vučićevića da li će povući sporni intervju, ali odgovor nije dobila.

.


Izvor: N1

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Moj bivši i ja smo prekinuli prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kada nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i on je rekao da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se moj muž vratio zauvijek i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: [email protected] ili putem viber /whatsapp: +1(425) 477-2744