x

Zenica

Protesti u Zenici zbog uklanjanja kružnog toka!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, pozvao je sa protesta u Perinom Hanu nadležne iz Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH da što prije omoguće priključak na magistralni put M-17, iz ovog naselja, odnosno vraćanje kružnog toka koji je uklonjen u proteklih nekoliko dana.

Stotinjak mještana zeničkog prigradskog naselja Perin Han i susjednih naselja, okupilo se u podne na mirnom i, kako su kazali, spontanom protestu zbog uklanjanja kružnog toka.

Gradonačelnik Kasumović je nakon obraćanja pozvao mještane da se raziđu, dok je nadležnima postavio rok do 10. maja. Ukoliko se ne ispoštuje zahtjev o vraćanju kružnog toka, lično će, kako je rekao, izaći na M-17 i blokirati saobraćajnicu. 

“Nigdje na dužini magistralnog puta od 500 kilometara nema sličnih primjera ovome u Perinom Hanu. Ovdje imamo više privrednih subjekata, kojima je, kao i mještanima, neophodan izlaz na M-17, tim prije i zbog izvođenja instrastrukturnih radova na saobraćajnici Bistua Nova koja ih povezuje sa gradom”, kazao je Kasumović.

Iz preduzeća Ceste FBiH za RTV Zenica je potvrđeno da je uklanjanje kružnog toka urađeno na nalog pripadajuće federalne inspekcije, te ponovljenih zahtjeva policije jer je predstavljao opasnost za bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Odgovarajući na upit da li se na ovom lokalitetu predviđa tehničko rješenje za uključenje, odnosno isključenje sa M-17, obzirom da je planirana i poslovna zona, rečeno nam je da će svako prostorno plansko rješenje koje stigne iz Gradske uprave Zenica biti razmotreno kao i do sada.



Pahuljko / zenicainfo


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.