x

Redsi neće odbraniti trofej

Protiv Atletica nema opuštanja: Simeoneovi momci šokirali Anfield i izbacili Liverpool!

Večeras je pred prepunim tribinama Anfielda odigran revanš meč (prva utakmicu je Atletico dobio sa 1:0) osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Atletico Madrida. Nakon 1:0 za Liverpool u regularnom toku susreta, poslije produžetaka je rezultat glasio 2:3, pa je Atletico prošao u četvrtfinale.

Od samog starta utakmice je Liverpool imao terensku inicijativu, a bilo je i jasno da se Atletico došao braniti i odbraniti prednost iz prvog meča.

Kružili su Redsi oko gola Jorgandžija, ali i nisu domaći uspijevali doći do boljih šansi - odbrana Atletica je odlično stajala.

Prva bolja prilika za Liverpool viđena je u 36. minuti kada je Roberto Firmino zaprijetio, a Oblak odbranio.

A onda dolazi 43. minuta i odbrana Atletica kapitulira. Odličnu akciju su odigrali domaći, Oxlade-Chamberlain je lijepo ubacio sa desnog krila, a Wijnaldum ostao sam na 10-ak metara od gola i glavom pogodio za 1:0.

Postavio je tada Wijnaldum rezultat prvog poluvremena.

Morao se Atletico u drugom poluvremenu, koliko-toliko, otvoriti, uveo je Simeone i Marcusa Llorentea umjesto odsječenog Diega Coste, a gosti su zaprijetili vrlo brzo nakon te izmjene. Joao Felix je uputio nezgodan šut, ali je Adrian odbranio, a potom i na vrijeme istrčao i spriječio Correu koji je natrčavao da dođe do odbijene lopte i postigne gol.

Liverpool je međutim bio ekipa koja u ofanzivi i u drugom poluvremenu. Pokušavali su Redsi riješiti pitanje putnika u četvrtfinale, ali nisu uspijevali ponovo pronaći put do mreže gola Atletica.

Oblak je bio sjajan nakon šuta Firmina iz 60. minute, da bi sedam minuta kasnije svi vidjeli loptu u golu Atletica, ali je Robertson ipak pogodio samo prečku.

Pleli su i pleli domaći mrežu oko gola Atletica, a sjajnu šansu je Liverpool imao i u 85. minuti kada je Mane sjajno pokušao makazicama, ali je lopta otišla preko gola.

Potom je i Salah sam sebi izradio prostor za šut, ali je lopta ponovo otišla preko gola. Bilo je jasno da Liverpool želi riješiti stvari u regularnih 90 minuta, pa je u 88. minuti ponovo opasno zaprijetio, ali lopta nije uspjela proći "šumu nogu" ispred Jana Oblaka.

A onda šok za Liverpool, srećom po Kloppa i njegove izabranike samo kratkotrajni. Saul je nakon ubacivanja iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi zatresao mrežu gola Redsa, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Tako je završen regularni tok utakmice, a da Atletico ništa ozbiljno u fazi napada nije uradio za to vrijeme.

Kako je prvi meč u Madridu završen pobjedom Jorgandžija od 1:0, nakon 1:0 za Liverpool na Anfieldu prešlo se na produžetke.

Na otvaranju prvog produžetka Liverpool stiže do zasluženog gola i vodstva od 2:0.

Igrala se 94. minuta kada je Wijnaldum ubacio Fimrino prvo glavom pogodio stativu, ali mu se lopta vratila i Brazilac je pogodio za 2:0. Činilo se tada da je tada Liverpool jako blizu četvrtfinala Lige prvaka.

A onda novi šok za Liverpool - ovaj put nije bilo spasa.

Golman Liverpoola Adrian užasno griješi, dodaje loptu Felixu koji odmah upošljava Llorentea, a on preciznim udarcem pogađa za 2:1 u 97. minuti. Atletico je tada stigao do rezultata koji ga je, zbog gola u gostima, vodio u četvrtfinale Lige prvaka.

Krenuo je Liverpool nakon primljenog gola u potpunu ofanzivu, ali je i umor učinio svoje, pa većih prilika pred golom Atletica nije bilo.

Odbrana Liverpoola se potpuno uspavala, a to su iskoristili gosti. Morata je lagano došao do lopte koja je "zalutala" na polovinu Liverpoola i uspio dodati do Llorenta koji je majstorski pronašao prostor za udarac i drugi put matirao Adriana za 2:2. Bilo je to u samom finišu prvog produžetka.

U drugom poluvremenu su se svi preselili na polovinu Atletica, pokušavao je Liverpool, ali je Simeone parkirao autobus.

Nisu uspjeli uraditi Redsi ništa, da bi rezervista Morata nakon nove kontre Jorgandžija u nadoknadi vremena drugog produžetka pogodio za 2:3 i postavio konačni rezultat nakon 120 minuta igre, pa je Atletico elminisao prošlogodišnjeg osvajača Lige prvaka i otišao u četvrtfinale (pobjeda sa ukupnih 4:2).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.