x

incident

Protivnici Parade ponosa ušli među LGBT aktiviste: Nosili ikone i krstove, gazili zastavu i uzvikivali molitve!

Ispred Ustavnog suda dogodio se manji incident kad je među okupljene LGBT aktiviste uletjela nekolicina protivnika Europrajda.

Prema navodima reportera Kurira, četvoro protivnika Prajda sa ikonoma i krstovima u rukama uletjeli su oko 16.30 sati među LGBT aktiviste, gazili su i pljuvali zastavu duginih boja koja je bila položena na ulicu, izgovarali su molitve, a jedan muškarac i žena su se ljubili. Sve vrijeme su vikali aktivistima "M.š iz Srbije".


Foto: Kurir

Više od 100 LGBT aktivista, podsjetimo, okupilo se ispred zgrade Ustavnog suda u Beogradu uoči šetnje najavljene za 17 sati. Aktivisti nose zastave i kišobrane duginih boja, a broj okupljenih iz minuta u minut raste.


Nekoliko desetina protivnika šetnje u okviru Europrajda okupilo se oko 16 časova kod Hrama svetog Save odakle su krenuli u šetnju ka Slaviji. Sa njima se nalazi i grupa monahinja koje su navele da su se tu okupile jer smatraju da je Europrajd atak na pravoslavlje. Grupu ne prati uniformisana policija ali se sa njima kreće više policajaca u civilu.


Jake policijske snage prisutne su od ranog jutra u centru Beograda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su danas do 15 sati zbog narušavanja javnog reda i mira u glavnom gradu već priveli 31 osobu.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.