x

Prugasta košulja, savršeni spoj svestranosti i elegancije

Prvi proljećni dani rezervisani su za kreiranje novih modnih kombinacija, a u velikoj transformaciji garderobe glavne uloge iz godine u godinu odigraju basic komadi koji se uvijek iznova ističu kao savršen početak svakodnevnih kombinacija te trendi noviteti koji proljećnom izgledu daju svjež izgled.

Ali, prvi proljećni dani sada su iza nas, a ispred nas nalazi se onaj najbolji dio proljećne sezone koji je stvoren za uživanje u sunčanijim i toplijim danima, ali i za uživanje u svoj raskoši proljećne mode.

U središtu ormara i odjevnih kombinacija za proljećne dane istaći će se trendi noviteti, ali i nekoliko omiljenih modnih klasika koji su toliko dobri da je bez njih gotovo nemoguće zamisliti (proljećnu) garderobu.


Jednostavni krojevi i neutralna paleta boja su onaj savršeni spoj iza odjevnih komada i modnih dodataka koje zovemo klasicima modnog svijeta. Iako u svoj suštini jednostavni, modni klasici istovremeno su najrafinisaniji dio modnog svijeta koji umijeće dizajniranja i kreiranja podižu na novi nivo.

Osim što se ističu kao komadi koji će uvijek imati svoje mjesto u našoj garderobi i svakodnevnim kombinacijama i koji su zaista vrijedni investicije, nezanemariva je i doza elegancije koju unose u ormar i izgled. Jedan od baš takvih modnih klasika s kojim ne možete pogriješiti, jer donosi savršeni spoj svestranosti i elegancije, jeste prugasta košulja.


Raznolikost modela

Nakon što su ga najavile luksuzne modne kuće i dizajneri, trend prate i high street brendovi koji su ponudili mnoštvo varijacija na temu prugaste košulje - od vječnog privlačnog modela koji spaja klasični kroj te kombinaciju plavih i bijelih prugica do trendi izdanja s dodatkom voluminoznih volana i prugica raznih boja.

Osim raznolikosti detalja, prugaste košulje za proljećnu, ali i ljetnu sezonu ove godine donose raznolikost i kada je riječ o bojama, dužini rukava i kragnama.

Kako ćemo ih nositi ove sezone? U ležernim kombinacijama oversized modele spojit ćemo sa sportskim hlačama i lanenim bermudama, lagane ljetne hlače ili midi-suknja i prugasta košulja biće savršeni izbor za kancelariju, dok ćemo modele od prozračnih materijala prebaciti preko kupaćeg kostima za jednostavan i šik izgled za plažu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.