Prva EESTEC Startup Lab radionica u BiH

10.03.2014 10:00
prva-eestec-startup-lab-radionica-u-bih-main

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine u periodu od 10 ­ 17. marta, ugostiti će 12 studenata elektrotehnike iz različitih dijelova Evrope, koji će u potrazi za novim znanjima i vještinama, biti učesnici prve EESTEC Startup Lab radionice.

EESTEC Startup Lab je prva internacionalna startup radionica EESTEC LC Sarajeva, koja pored okupljanja ambicioznih članova Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, ima za cilj pokazati mladima kako da realizuju svoje poslovne ideje. Realizacija istih će se ogledati u kreiranju originalnih Web aplikacija.

Akademski dio radionice je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu učesnici će osmisliti originalne ideje i zajedno s mentorima odabrati tri, te biti podijeljeni u timove. Drugi dio radionice daje priliku učesnicima da ovladaju vještinama programiranja u popularnom razvojnom okruženju Ruby on Rails, u kojem će razviti prototip svoje Web aplikacije.

I na poslijetku će naučiti kako da svoj proizvod prezentiraju na pravi način i uspješno plasiraju na tržište. Lokalni komitet Sarajevo je svake godine organizuje niz značajnih projekata lokalnog i internacionalnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi, kulturne razmjene i sajmovi zapošljavanja, a sve s ciljem da studentima ponudi mogućnost usavršavanja komunikacionih, prezentacionih, organizacionih, poslovnih, tehničkih i mnogih drugih vještina.

EESTEC Startup Lab kao i dosadašnji internacionalni projekti koje je organizovao EESTEC LC Sarajevo, biti će prilika da se studenti elektrotehnike iz različitih zemalja Evrope upoznaju sa bogatom historijom i kulturom Sarajeva i Bosne i Hercegovine. EESTEC LC Sarajevo ovom prilikom također poziva sve kompanije koje žele da se promovišu kroz ovu radionicu, da nam se jave za našu poslovnu ponudu. EESTEC Startup Lab­Light up your idea! je prilika za “osvjetljenje” ideja mladih i ambicioznih ljudi.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.