x

Na istoku se i Toronto razbudio

Prva "metla" u play offu: Celticsi "počistili" Netse

Vidjeli smo prvu "metlu" u ovogodišnjem NBA play offu, a u pitanju je istočna konferencija.

Boston Celticsi su u prvom krugu play offa sa 4:0 "počistili" Brooklyn Netse i tako je nakon LA Lakersa još jedan skup zvijezda završio ovu sezonu.

U četvrtom meču odigranom noćas Boston je slavio sa 112:116. Celticsi su diktirali tempo skoro cijelu utakmicu, na poluvremenu su imali prednost od osam poena razlike (50:58), pred ulazak u posljednji period i 12 poena razlike (78:90). Netsi su posljednji period dobili sa 34:26, ali nedovoljno za preokret i Celticsi su otišli u polufinale.

I u četvrtoj utakmici prva violina Bostona bio je Tatum sa 29 poena, tri skoka i pet asistencija, pomagao je Brown sa 22 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Smart imao double-double učinak od 20 poena i 11 asistencija.


U redovima Netsa Durant je bio raspucan, raspoložen sa 39 poena, sedam skokova i devet asistencija, ali to na kraju nije bila neka utjeha Netsima koji tako play off napuštaju u prvom krugu i sa "metlom", bolnije nije moglo.

U drugom meču na istoku odigranom noćas, Toronto Raptorsi su zakuhali seriju protiv Philadelphije 76ersa. Tim iz Kanade je slavio u petom meču sa 88:103 i tako seriju doveo do šeste utakmice.


Philadelphia je imala 3:0 u seriji i činilo se da lagano ide u polufinale, ali Toronto se razbudio.

U večerašnjem duelu Raptorse je do trijumfa predvodio Siakam sa double-double učinkom od 23 poena, deset skokova, dodao je i sedam asistencija, Achiuwa je imao također dobru partiju sa 17 poena i sedam skokova. Kod 76ersa prvo ime bio je Embiid sa učinkom od 20 poena, 11 skokova i četiri asistencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.