x

Prva trenerska smjena u EL: Slovenac preuzima Žalgiris

Nakon dva poraza na početku euroligaške sezone, čelnici Žalgirisa odlučili su se na smjenu trenera.

Nakon nešto više od godinu dana, Austrijanac Martin Schiller dobio je otkaz u Žalgirisu.

“Očito jest kako momčad ne igra na razini kakvoj želimo. Prije nekoliko dana govorili smo kako svatko treba preuzeti odgovornost, nažalost nismo si više smjeli dopustiti da gubimo vrijeme te smo donijeli odluku. Naravno, krivnja ne može pasti isključivo na leđa trenera Schillera, u 15 mjeseci suradnje dogodilo se mnogo pozitivnih stvari, međutim sada je došlo vrijeme za rastanak,” kazali su iz litavskog kluba.


Schiller je u Kaunasu zamijenio Šarunasa Jasikevičiusa koji je tada preselio u Barcelonu. Austrijski stručnjak godinama je bio pomoćnik u njemačkoj reprezentaciji, a rezultat dosadašnje trenerske karijere ostvario je osvojivši naslov prvaka NBA razvojne lige sa Salt Lake City Starsima. Godine 2020. proglašen je za trenera godine. Žalgiris je na početku euroligaške sezone poražen od Asvela i Zenita.


Klub preuzima 54-godišnja legenda slovenske košarke Jure Zdovc koji je u prošloj sezoni vodio francuski Metropolitans, trenersko iskustvo iz Eurolige dohvatio je između 2008. i 2011. godine kada je bio trener tadašnje Union Olimpije.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.