x

Trijumf Bucksa kod Celticsa

Prvaci napravili 'break' u Bostonu

Milwaukee Bucksi pobijedili su u TD Gardenu Boston Celticse 101:89 i poveli su s 1:0 u polufinalu Istočne konferencije NBA lige.

Aktuelni prvaci odigrali su odličan meč, a sve su vodili Jrue Holiday i Giannis Antetokounmpo. Nisu bili šuterski raspoloženi, ali dovoljno je bilo da Bucksi dođu do pobjede.

Boston dobro ulazi u meč. Sredinom prve dionice imali su i plus osam, no zatim Celticsi staju i to Bucksi koriste. Serijom od 13:2 preuzimaju vodstvo i nakon prve četvrtine gosti su imali prednost od 27:24.


Milwaukee kontroliše rezultat u drugoj dionici. Celticsi su imali samo jedno vodstvo u ovom dijelu meča, gosti ponovo odigravaju odličnu završnicu dionice i na odmor odlaze s 10 poena prednosti, 56:46.

Nastavak donosi poprilično sigurnu igru prvaka. Održavali su prednost, nakon tri četvrtine bilo je osam razlike (78:70), da bi u posljednjoj dionici lagano završili posao i došli su do pobjede 101:89.


Jrue Holiday je predvodio Buckse u ovom meču s 25 poena (8/20FG). Ovom učinku dodao je 10 skokova i pet asistencija. Giannis je imao skromno šutersko večer (9/25), ali je imao triple-double od 24 poena, 13 skokova i 12 asistencija.

Kod Bostona gotovo svi su razočarali, a izdvojio se samo Jayson Tatum koji je ubacio 21 poen.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.