x

Prvak svijeta u „As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem“!

Gost novog izdanja „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je Almir Kapić, prvak svijeta u brazilskoj džiu-džicuu u open diviziji, profesor arapskog jezika i književnosti i hafiz Kur'ana.


„Takmičenje je održano u sklopu svjetskog Abu Dhabi profesionalnog šampionata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Svi oni koji znaju za ovaj sport znaju da ovo nije mala stvar doći do samog vrha svijeta. Nije bilo lahko, impresije me i dalje drže, jer dugogodišnji trud, ciljevi, sve ono što sam maštao u svijetu jiu-jitse uspio sam ostvariti i sada idem dalje. Uskoro putujem za Brazil“, kaže Almir Kapić, rođeni Banovićanin, koji danas živi u Sarajevu gdje drži Školu džiu-džicua „Arena“.

„, Svoje znanje iz džiu-džicua prenosim na mlade uzraste i uskoro trebamo da preselimo u nove prostorije. Bit će to lijep ambijent idalje raditi sa omladinom. Ovom prilikom apelujem na naše mlade, nemojte napuštati našu zemlju, ostanite ovdje. Sa više strpljenja, pod svojim nebom, sunce koje je naše, nek nas grije i tako će ostati do sudnjeg dana.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.