x

Prvi električni Alfa Romeo stiže sljedeće godine

Prvi potpuno električni automobil Alfa Romeo će premijeru imati sljedeće godine, u vidu kompaktnog krosovera koji ima za cilj da italijanskom brendu pruži uporište u segmentu u kome se već nalazi njegov rođak Jeep Avenger.

Ranije glasine kažu da bi novi model mogao da se zove Brennero, a njegov zadatak je da predvodi Alfa Romeo u cilju da privuče nove kupce, piše Autoblog.

To će biti najmanji Alfa Romeo lansiran od kada je MiTo ukinut 2018. godine i vjerovatno će biti i najjeftiniji.

Kompaktni krosover stiže u junu sljedeće godine, očekuje se da će koristiti novu STLA Small platformu i trebalo bi da nudi domet od oko 400 km.

Model će takođe biti dostupan sa blagim hibridnim benzinskim motorom. U svakom slučaju, Alfin novi krosover će se nuditi kao isključivo električni model kada marka pređe samo na električna vozila od 2027, prenosi b92.

Sa inspiracijom za dizajn preuzetom iz današnje linije i modela iz prošlosti, prvi EV brenda će igrati ključnu ulogu u rastu prodaje za marku.

Korišćenje hardvera i tehnologije sa drugih mjesta u Stellantisu je ključno za ostvarivanje profita, zbog čega će automobil dijeliti svoju osnovu sa Avengerom. Za električnu varijantu se očekuju baterije od 54 kWh, prednji pogon i električni motor od 154KS.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.