x

"Muraka"

Prvi luksuzni podvodni hotel otvoren na Maldivima

Luksuzni resort Conrad Maldives Rangali Island na Maldivima otvorio je podvodni hotel koji je smješten pet metara ispod površine Indijskog okeana. Hotel je nazvan "Muraka", što u prijevodu znači koralj i prvi je podvodni hotel na svijetu.

"Muraka" posjeduje privatnu teretanu, bar, bazen, kupatila s kadom okrenutom prema okeanu i podvodne spavaće sobe s pogledom na okean. Spiralnim stubištem spojen je s gornjim spratom na kojem se nalaze velika spavaća soba, dnevni boravak i kupatilo. Posljednji sprat nalazi se iznad vode, a čini ga paluba na kojoj se možete sunčati.


Noć u podvodnom hotelu "Muraka" košta 50.000 dolara s tim da u hotelu možete ostati minimalno četiri noći. Uz ovaj paket dobit ćete i ličnog kuhara, a na raspolaganju ćete imati privatni brod.


Hotel "Muraka" izgrađen je u Singapuru, na kopnu, a zatim je specijalnim brodom prebačen na Maldive. Nakon što je spušten u vodu pričvršćen je betonskim stubovima.


Vrijednost projekta je 15 miliona dolara i predstavlja drugi poduhvat kompanije Conrad Hotels & Resorts u podvodnoj arhitekturi i tehnologiji. Prvi je bio podvodni restoran Ithaa koji je prije 13 godina otvoren u istom resortu.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.