x

Kao grom iz vedra

Prvi veliki posao otvara vrata drugom velikom poslu: Glavni akteri Dušan Vlahović i Erling Haaland

Erling Haaland i Dušan Vlahović su bez sumnje mladi napadači koji trenutno privlače najviše pažnje.

Haaland i Vlahović su prava noćna mora za protivničke odbrane. Dok je Norvežanin dokazana klasa, srbijanski napadač je eksplodirao u 2021. godini u kojoj je postigao čak 33 gola u Seriji A.

Borussija Dortmund bi najradije zadržala Haalanda u svojim redovima, ali Mino Raiola ima drugačije planove za svog "štićenika" te mu već ubrzano traži novi klub.

Sjeo je Raiola za stol sa već nekoliko klubova. Razgovarao je s Barcelonom, a vrlo rado bi ga prodao i Realu za kojeg se zna da cilja na dovođenje 21-godišnjaka, baš kao i Manchester United.


U slučaju da proda Haalanda Borussija zarađeni novac planira potrošiti na Vlahovića, objavio je ugledni The Times.

Njemački klub bi od transfera inkasirao značajnu cifru pa bi uslove koje traži Fiorentina bilo lako ispuniti. Navodno se spominje iznos od 80 miliona eura.


Srbijanskog reprezentativca također žele Juventus, Arsenal, Tottenham i Atletico Madrid, pa je konkurencija poprilično žestoka.

Inače, u Dortmundu osim Vlahovića kao moguće rezerve za Haalanda vide još Sebastiana Hellera koji je već zabio 20 golova za Ajax te Leverkusenovog Patricka Schicka koji također igra odlično.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.