x

AFRIKA

Prvo odmaralište koje proizvodi vodu iz zraka

Idealne za parove ili porodice koje žele da se ponovo povežu sa prirodom i divljim životinjama


Italijanska dizajnerska firma je predstavila prikaze predstojećeg odmarališta Baobab Luxury Safari Resorta koje planira da izgradi u Južnoj Africi. Odmaralište je usredsređeno na prozračne kućice na drvetu sa dobrim dizajnom koje su smještene usred zelene južnoafričke šume.


Zelena energija

Ali to nije sve ove kućice na drvetu su dizajnirane da autonomno proizvode sopstvenu zelenu energiju i vodu za vaš boravak, čineći imanje prvim takve vrste. Oni će također distribuirati vodu zajednicama u blizini, kao dio cilja kompanije da unaprijedi infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na drugom najvećem svjetskom kontinentu.

Idealne za parove ili porodice koje žele da se ponovo povežu sa prirodom i divljim životinjama, luksuzne kućice na drveću će bukvalno ponuditi uzvišeno iskustvo odmora sa izrazito ekološki osvještenim etosom.


Inspirisane prahistorijskim drvetom baobaba, lože u obliku konusa izgledaju kao da lebde u zraku, podignute samo 3,5 metara iznad zemlje. Područje kondenzacije, ili baza kućice, je mjesto gdje ćete prvo ući kada dođete ovdje.

Prirodni namještaj

Zakrivljeno stepenište vodi vas na sprat gdje će vas dočekati dnevni boravak sa prirodnim namještajem okružen prozorima od poda do plafona koji ispunjuju prostor sunčevom svjetlošću.


Primarna spavaća soba i balkon su također na ovom nivou, nudeći predivan pogled na pejzaž. Dva nivoa više, naći ćete palubu za sunčanje okruženu sopstvenim privatnim panoramskim bazenom.


Naravno, tehnologija je ovde prava zvijezda. Svaka kućica na drvetu je opremljena sistemom „tehnologija zrak-voda”, koji se napaja providnim solarnim uređajem koji može da proizvodi vodu izvlačeći zrak iz vlažnog zraka.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.