x

Prvo ovo pa sve drugo: Sedam stvari koje vam trebaju biti prioritet kada se zaručite

Trenutak u kojem se zaručite u većini slučajeva je i trenutak u kojem ste pristali provesti ostatak života s osobom koju volite.

Ono što dolazi nakon zaruka je (u većini slučajeva) planiranje vjenčanja što znači i da je pred vama razdoblje koje može biti itekako stresno.

Da vas sve što dolazi ne bi počelo gušiti, stručnjaci za planiranje izdvojili su 10 koraka koje je dobro napraviti vrlo brzo nakon zaruka kako biste izbjegli što više stresa.

1. Uživajte u trenutku

Prva i najvažnija stvar je da prije nego se bacite na planiranje uživate u ovom velikom događaju. To možete učiniti sami ili proslaviti s obitelji i prijateljima. Ovo je trenutak koji ćete pamtiti do kraja života.

Oduprite se želji da se iste sekunde bacite na planiranje i uživajte u novom koraku vašoj vezi. Odvojite i vrijeme samo za partnera i vas.


2. Proširite vijest

Nakon što ste u sretnom trenutku uživali s partnerom i najbližim ljudima, vrijeme je da vijest proširite sa svima do kojih vam je stalo. Ovo je veliki trenutak u vašem životu koji će sigurno uljepšati dan i svim vama dragim ljudima.

3. Razgovarajte s partnerom o vašim vizijama za vjenčanje

Sada kada ste uživali u činjenici da ste zaručeni i kada ste to proslavili s najdražima, možete početi razgovarati o vjenčanju. Za početak, možete jedno s drugim podijeliti ideje koje imate. Razgovarajte o budžetu, broju gostiju i svim drugim početnim preferencijama koje vam padnu na pamet.

Malo je vjerojatno da ćete se složiti oko baš svakog detalja, ali zato su tu razgovori i pregovori zahvaljujući kojima ćete doći do kompromisa. Najvažnije stvari koje morate usuglasiti na početku osim budžeta i broja gostiju je i mjesto održavanja.

4. Dogovorite datum

Naravno, nećete moći odrediti točan datum jer on će ovisiti o slobodnim salama, bendovima, fotografima i svim drugim vama bitnim stavkama, ali na početku je dobro odlučiti želite li proljetno, ljetno, jesensko ili zimsko vjenčanje.


5. Pronađite lokaciju

Kada odredite mjesec u kojem želite izgovoriti sudbonosno da bacite se na potragu za lokacijom. Krenite na vrijeme, kako biste pronašli mjesto koje se najbolje uklapa u vašu viziju velikog dana.

6. Ostanite organizirani

Jednom kad vam datum i lokacija budu poznati, naravno da ne morate dogovoriti i sve druge stvari isti dan, ali nemojte se ni do kraja opustiti i sve raditi u zadnji trenutak jer tako sigurno nećete izbjeći stres. Polako sređujte i sve druge stvari kako biste uoči samog vjenčanja mogli biti što opušteniji.

7. Ne zaboravite na brigu o sebi

Između planiranja i dogovaranja pronađite i vrijeme za sebe. Opustite se, počastite se kupkom ili masažom... Koja god vam je omiljena metoda brige o sebi, promijenite je povremeno kako bi i planiranje vjenčanja bilo što manje stresno.


(Zadovoljna.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.