x

Španija meč s Rusijom završila u 2 ujutro

Rafael Nadal javno iskazao nezadovoljstvo

Španija i Rusija su svoj jučerašnji meč Davis Cupa počele u 18 sati, a završila su ga dva sata iza ponoći. Španci su na kraju slavili sa 2:1. 

Nakon što je pobijedio Karena Hačanova i izjednačio na 1:1 Rafael Nadal je javno iskazao nezadoljstvo zbog samog sistema takmičenja te satnice mečeva.

''Najgore je kada meč počne u to vrijeme. To je loše za igrače i za ljude koji moraju raditi ujutro. Bilo bi bolje da popodnevni termin počne barem u 17 sati'', rekao je on konferenciji za medije iza 2 sata ujutro.

''S adrenalinom od prethodnog susreta, pa nakon rekuperacije, razgovora s novinarima, pa dok odeš u hotel. Nemoguće je zaspati prije 4 u noći. A idući dan trebaš igrati. Ja sam to predvidio čim sam vidio format, jer su mečevi izjednačeni. Ovo bi nam se sada moglo ponoviti protiv Hrvatske'', dodao je broj 1 na ATP listi.

Nakon što su pobijedili Ruse Špance sada čeka okršaj sa Hrvatskom. Taj duel igra se danas, a Nadal će za protivnika imati najbolje rangiranog hrvatskog tenisera Bornu Ćorića.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.