x

Bez mnogo razmišljanja

Ramos jasno rekao šta misli o prelasku u Barcelonu

Nakon dugih 16 godina došao je kraj saradnje između Segija Ramosa i Real Madrida.

Kraljevski klub jučer je zvanično objavio kako ih dugogodišnji stoper napušta ovo ljeto, a danas je u prostorijama Santiago Bernabeua organizovana svečana press konferencija povodom njegovog odlaska.

Ramos je bio i više nego emotivan, govorio je o svom sada već bivšem klubu kao i o uspjesima koje je imao sa istim, a ni suze u jednom momentu nije mogao sakriti.

"Posljednjih mjeseci Real Madrid mi je ponudio jednogodišnji ugovor sa 10% manje plate. Novac nikada nije bio problem. Želio sam dvije godine, a zatim sam prihvatio prijedlog, ali ponuda za obnavljanje ugovora imala je rok do kada moram da se izjasnim, a ja nisam znao za to", rekao je Španac i dodao:


"Istina je da sam rekao u Realu da počnu da se spremaju bez mene za narednu sezonu, jer sam znao da niko nije iznad kluba", dodaje.

Osvrnuo se i na špekulacije da bi mogao da pređe u redove ljutog rivala sa Camp Noua i bio je više nego jasan po tom pitanju.

"Nemoguće je vidjeti Ramosa u dresu Barselone, to je odlučno ne!"


U trci za njegov potpis prednjače PSG, Manchester City, Manchester United te Chelsea, a dres koje ekipe će nositi u narednoj sezoni uskoro ćemo saznati.

Sergio Ramos je sa Kraljevskim klubom osvojio pet šampionskih titula prvaka Španije, četiri Lige prvaka, četiri Super Kupa Španije, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA Super Kupa i dva Kupa Kralja.

Pored Kraljevskog kluba u svojoj karijeri je još nastupao i za Sevillu iz koje je stigao u Madrid 2005. godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.