x

I Real će se nešto pitati

Ramos želi igrati u Tokiju, ali Savez se protivi?

Kapiten španske reprezentacije Sergio Ramos izrazio je želju da nastupa za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Put u Tokio izboren je zahvaljujući tome što su mladi španski fudbaleri osvojili 'zlato' na Euru do 21 godine, a s obzirom da će selektor moći da zove i trojicu starijih, upravo je Ramos na kraju ponudio svoje usluge selektoru.

Iza Ramosove želje krije se to što svojoj bogatoj riznici trofeja želi dodati i olimpijsko zlato, a namjeru da sa mladim španskim fudbalerima putuje u Tokiju nije kod sviju dočekana s oduševljenjem.

I dok igrači smatraju da bi mnogo dobili s Ramosom u kvaliteti, navodno s tim prijedlogom u Španskom fudbalskom savezu nisu sretni, jer prednost žele dati onima koji su izborili Igre.

"One 'starije' opcije će u Savezu razmatrati tek ako to bude potrebno iz sportskog razloga. Do Olimpijskih igara ima još dosta, nije isključeno ni da bude nekih povreda, pa je sve otvoreno", navode mediji.

Morat će Ramos najprije dobiti i Realovu dozvolu, budući da bi odlazak u Tokio značio i propuštanje dobrog dijela predsezone. U tim bi se u tom slučaju vratio samo dvije sedmice pred početak prvenstva.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.