x

Prometno na Old Traffordu

Rangnick nije ni debitovao, a engleski mediji već objavili ime njegovog nasljednika

Manchester United potvrdio je u ponedjeljak da je njemački stručnjak Ralf Rangnick novi trener ovog kluba.

Crveni đavoli su uručili otkaz Norvežaninu Ole Gunnaru Solskjaeru nakon loše serije rezultata koja je kulminirala debaklom kod Watforda (4:1), a za privremenog trenera izabran je Michael Carrick.

On je ekipu vodio protiv Villarreala gdje je upisan trijumf 2:0, te u derbiju kola u Premiershipu protiv Chelseaja (1:1).

Sutra United igra novi derbi i to protiv Arsenala, no Rangnick neće voditi tim jer još uvijek nije dobio vizu, tako da će Carrick biti s ekipom još jednu utakmicu.


I iako Nijemac još nije ni debitovao na klupi engleskog velikana, otočki mediji već znaju ime potencijalnog nasljednika.

U pitanju je selektor Italije Roberto Mancini, a Telegraph tvrdi da će upravo bivši menadžer Manchester Cityja preuzeti Crvene đavole ukoliko se s Italijom ne plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar.


Podsjetimo, Italija je u posljednjem kolu kvalifikacija ispustila prvo mjesto u grupi i svoju šansu sada će tražiti u martu preko baraža.

U polufinalu bit će domaćini Sjevernoj Makedoniji, a onda gostuju pobjedniku duela Portugal - Turska, tako da ih ne očekuje nimalo lagan zadatak i vrlo lako bi se moglo desiti da prvake Evrope ne gledamo na Mundijalu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.