x

nije teško

Rashladite se uz osvježavajući sladoled koji ćete sami napraviti

Mnogima je sladoled omiljena ljetna poslastica zbog čega vam donosimo dva jednostavna recepta za savršen domaći sladoled za čiju pripremu vam neće trebati mnogo vremena.

Za klasični sladoled od vrhnja potrebno vam je 300 ml slatkog vrhnja, 60 gr šećera u prahu, dva vanilina šećera, jedna kašika narezane metvice, dvije kašike naribane korice limuna, 60 ml soka od limuna i 400 ml tečno jogurta.

Slatko vrhnje umutite, ali ne previše. Dodajte metvicu, šećer u prahu, vanilin šećer, limunovu koricu i sok od limuna. Nakon što sve izmješate dodajte jogurt. Smjesu izlijte u odgovarajuću posudu za duboko zamrzavanje i ostavite je u zamrzivaču preko noći. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.

Ukoliko ste na dijeti preporučujemo da napravite zdravu varijantu sladoleda. Potrebno vam je 100 gr bobičastog voća, 260 gr očišćenih banana, ekstrakt vanilije, 50 gr grožđica i 150 ml sojinog mlijeka.

Bobičasto voće dobro operite, banane izrežite, dodajte im ekstrakt vanilije i sve sjedinite u električnoj sjeckalici. Mješavini dodajte grožđice i sojino mlijeko te izmiješajte.

Ovu smjesu stavite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i držite u zamrzivaču najmanje 4 sata. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.