x

nakon smrti sina sinana sakića

Rašidova žena kao da je u zemlju propala, komšije nemaju lijepe riječi: Uništio je porodicu!

Sin pokojnog pjevača Sinana Sakića Rašid Sakić do bjekstva iz Srbije zbog krivičnog djela koje je počinio, nakon čega je uhapšen u Sarajevu i prebačen u zatvor u Sremskoj Mitrovici, gdje je preminuo u utorak, živio je u Loznici. U tom gradu, inače, živi i veliki broj članova familije Sakić.

Ekipa Kurira jučer je posjetila Loznicu, čim su  stigli, otišli su do ulice u kojoj je nekada živio Sinan. U oči odmah upada spaljena kuća. Za taj požar Sinanova udovica Sabina svojevremeno je optužila upravo Rašida. Izgorjeli krov, razbacano đubre po dvorištu i hrpa neplaćenih računa kao da pokazuju da u njoj niko ne živi.

Tu je i Sinanova kuća, u kojoj sada živi njegova sestra, a Rašidova tetka. Ona se pojavila na prozoru kada su joj pozvonili na interfon. Nije bila voljna da priča o pokojnom bratancu.


- Nemam ja šta da vam pričam o njemu. Njegova djela su dosta rekla o njemu, a i majka mu je živa, pa nju potražite - poručila je kratko tetka pokojnog Rašida.

Za razliku od nje, komšije su bile nešto rječitije, ali niko nije želio da se fotografiše, a zamolili su i da novinari ne objavljuju njihov identitet. Komšinica, koja živi nedaleko od Sakića, nije imala pohvalne riječi za Rašida.


- Ne znam šta bih vam rekla, on je haos napravio za života. Što se mene tiče, neka mu je laka zemlja i neka mu Bog sudi. On je toliko zla i stresa nanio ovoj porodici da je to strašno, pa i Alen nije dijete za primjer, ali ono što je on radio je strašno. Pogledajte ovu kuću, nova, a spaljena, niko to ne bi normalan uradio. Mene samo plaši što ljudi nisu svjesni koliko je on lud, brine me samo da nije ko u filmovima režirao svoju smrt. Od takvih se mira nema ni kad ih zemlja proguta - rekla je komšinica.


U centru grada su svi rekli da su čuli da je Rašid preminuo u zatvoru, ali da bi više voljeli da pričaju o pokojnom Sinanu nego o njemu.

Kurir je pokušao da pronađe njegovu suprugu, ali o njoj niko ništa ne zna. Mještani Loznice su poručili da je dugo nisu vidjeli.


- Ajmo o njegovom ocu... O ovom nasilniku, ub.ci i n.rkomanu šta da vam bilo ko priča. Uništio je porodicu, uništio je sve. Jadna ona njegova žena, ko zna gdje je završila, kao da je u zemlju propala, nigdje je nema. U tom stanu više niko ne živi. Ona je u njemu živjela, a on je ponekad svraćao kad nije bio u bjekstvu ili u zatvoru. Bio je strah i trepet i mladima i starijima, tukao je ovdje nedužnog mučenog čovjeka nasred ulice ispred radnje koju drži cijeli život, onda onog što je ubio, ma, ljudi, vjerujte mi, svima nam je laknulo - rekao je jedan stanovnik Loznice.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.