x

Raste broj zaraženih u Srbiji: Kod još pet osoba potvrđen koronavirus!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da je u Srbiji kod još pet pacijenata potvrđen virus korona, što znači da su do sada registrovana ukupno 24 slučaja.

Lončar je na konferenciji za novinare rekao da je svih pet ljudi u dobrom stanju i da će četvero biti u kućnoj izloaciji, a jedan će biti zadržan na Infektivnoj klinici radi dalje dijagnostike.

On je istakao da su svi pacijenti koji leže na klinikama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pančevu u dobrom stanju i niko nije životno ugrožen, osim jednog starijeg pacijenta u Novom Sadu koji ima i dijabetes i probleme sa bubrezima.


Lončar je naveo da će od sutra do ponedjeljka biti stabilizovano snabdijevanje zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju.

On je najavio da će večeras biti saopšteno sa koliko respiratora raspolažu zdravstvene ustanove u Srbiji.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je virus korona ušao u zemlju i da će se prirodno širiti i prenositi, a da je cilj nadležnih da ga uspore.

"Za nedjelju dana ipak nemamo iz dana u dan skok i porast novooboljelih. Postoji, ali počinje da se održava na šest slučaja dnevno. Potpuno je mirna situacija po pitanju respiratornih infekcija i oboljenja sličnih gripu, što daje nadu za optimizam", rekao je Kon.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.