x

Razlozi zašto morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu

Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove.

Trešnje su odličan izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, cinka, mangana i bakra.

Osim toga, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istovremeno fantastičan su antioksidant, te kao takve pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podmlađuju cio organizam.


Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, naučno je potvrđeno da ublažavaju upale mišića, a kako podstiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladalački izgled kože, a i zdravlje kostiju.

Otkrivamo vam sedam razloga zašto ove sezone morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu:


1. Čuvaju srce i krve sudove

2. Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove

3. Štite od raka

4. Čiste bubrege i mokraćne kanale

5. Pomažu u održavanju linije i mršavljenju

6. Fantastičan su izvor kalcijuma

7. Čuvaju mladalački izgled


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.