x

Jesse Marsch preuzima klupu

RB Leipzig imenovao nasljednika Juliana Nagelsmanna

Američki stručnjak Jesse Marsch (47) novi je trener njemačkog bundesligaša RB Leipziga.

Nakon što je Julian Nagelsmann prije nekoliko dana potvrđen kao novi trener minhenskog Bayerna, rukovodstvo Leipziga je brzo reagovalo i pronašlo mu je zamjenu.

Na mjesto trenera njemačkog bundesligaša sjest će američki trener Jesse Marsch, aktuelni trener austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

"Jesse Marsch postat će naš novi trener od sezone 2021/2022. Ekipu preuzima od Juliana Nagelsmanna koji odlazi u Bayern", saopšteno je iz njemačkog kluba.


Izvršni direktor RB Leipziga Oliver Mintzlaff istakao je veliko zadovoljstvo angažovanjem 47-godišnjeg Amerikanca na mjesto trenera.

"Radujemo se saradnji sa Jessejem Marscom i daljem napretku i razvoju s njim. Uspjeli smo angažovati čovjeka kojeg smo željeli i poziciju trenera smo popunili vrhunskim stručnjakom", rekao je Mintlaff.


Jesse Marsch je ranije radio kao pomoćni trener u RB Leipzigu. Tamo je proveo sezonu 2018/2019, a zatim je otišao u Salzburg s kojim je dominantan u Austriji i imao je dobre nastupe u Evropi.

Pored Salzburga tri godine je vodio New York Red Bullse, godinu Montral Impact, a bio je i pomoćni trener u reprezentaciji SAD-a.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.