x

ŠPANIJA

Real jedva prošao četvrtoligaša u Kupu, majstorija Rodriga spasila "Kraljeve" blamaže

Kakarena imala čak devet šuteva na utakmici, dva više od Madriđana


Aktuelni prvaci Evrope fudbaleri Real Madrida teškom mukom su savladali četvrtoligaša Kakarenu u šesnaestini finala Kupa kralja sa rezultatom 1:0.

Jedini gol za "Kraljeve" postigao je Brazilac Rodrigo (Rodrygo). Krilni fudbaler je sjajno pogodio nakon solo-prodora, te spasio Madriđane blamaže. Prošao je dvojicu protivničkih fudbalera na lijevoj strani, a onda preciznim udarcem matirao golmana Kakarene. 


Španski niželigaš se pokazao kao nezgodan protivnik Realu koji je igrao u izmijenjenom sastavu. Uputio je čak devet udaraca, dva više od ekipe Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti), a imao je i 43 posjeta lopte.

Real je počeo u sastavu: Lunin, Vasket, Militao, Načo Fernandez, Odriozola, Sebaljos, Čuameni, Kamavinga, Azar, Rodrigo i Asensio, a priliku sa klupe su dobili Aribas, Rodrigez, Ridiger, Valjeho i Valverde.

Anćeloti na ovo gostovanje nije ni vodio Benzemu, Modrića, Vinisijusa, Krosa, Kurtou i Karvahala.

Navijači Reala, ali i oni neutralni nisu bili oduševljeni fudbalom koji su mogli vidjeti, a fanovi su za ekspresiju mišljenja iskoristili zanimljivu fotografiju Realovog trenera Karla Anćelotija.


Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.