x

ZABRINUO JAVNOST

Real Madrid ispao iz Kupa Španije, Musa nakon jednog duela izgubio svijest

Bh. košarkaš je bio solidan sa deset poena, tri skoka i jednom asistencijom za 20 minuta igre


Košarkaši Real Madrida neočekivano su poraženi u utakmici polufinala španskog Kupa od ekipe Unicaja sa 93:82, pa su ostali bez velikog finala i prilike za novi trofej, a Realu nije pomogla ni solidna partija Džanana Muse koji se u finišu utakmice povrijedio.

Bio je to od početka izjednačen meč u kojem su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 39:39. Ipak, odlučujuća je bila treća dionica u kojoj je klub iz Malage stekao devet poena prednosti i do kraja je bez većih problema uspio da zadrži vodstvo.

Džanan Musa je bio solidan sa deset poena, tri skoka i jednom asistencijom za 20 minuta igre.

U samom finišu utakmice, nakon jednog duela, nezgodno je pao i udario glavom od parket, te je po svemu sudeći izgubio svijest, nakon čega se više nije vraćao u igru, a nadamo se povreda nije ozbiljnije prirode.

Real je sa 28 trofeja najuspješniji španski klub u Kupu, dok je Barcelona na 27. Unicaja ima jedan trofej i to ostvaren upravo protiv Real Madrida dok je dres tima iz Malage nosio i Mirza Teletović.

Kravis (Krawis) sa 20 i Ostkovski (Osetkowski) sa 14 poena predvodili su Unicaju, dok su u Realu najefikasniji bili Tavares sa 19 i Dek (Deck) sa 15 poena.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.