x

DOMINACIJA KRALJEVA

Real Madrid osvojio 35. titulu prvaka Španije, Ancelotti ispisao historiju nogometa

Nogometaši Reala osvojili su titulu prvaka Španije nakon što su trijumfom u današnjem duelu 34. kola La Lige protiv Espanyola (4:0) stekli nedostižnu prednost za svoje rivale.

Slavnom madridskom klubu je ovo 35. titula prvaka Španije te sada ima devet naslova više od Barcelone. Posljednju titulu Real je osvojio prije dvije godine, a 2021. naslov je odnio Atletico.

Osim titule s Realom, trener Carlo Ancelotti ima poseban razlog za zadovoljstvo. Naime, postao je prvi trener koji je osvojio titulu u svih pet najjačih liga Evrope - Premiership (Chelsea), Serie A (Milan), Ligue 1 (PSG), Bundesliga (Bayern) i sada La Liga (Real).

Inače, današnji susret na stadionu Santiago Bernabeu otvorio je Diaz u 13. minuti kada je pogodio stativu, a uzvratio mu je De Tomas sredinom prvog poluvremena, ali je Courtois dobro odbranio.


Real do golova dolazi u završnici prvog poluvremena. Prvo je Rodrygo doveo madridski klub u vodstvo nakon asistencije Marcela, a onda je Brazilac postigao i drugi pogodak iskoristivši grešku u odbrani gostiju.

Nije tu bio kraj uzbuđenja u prvom poluvremenu. Marcelo je prvo opasno zaprijetio, a Espanyol je umalo dobio penal nakon igranja rukom domaćeg igrača u šesnaestercu, ali je sudija Montero nakon VAR pregleda pokazao da nema udarca s bijele tačke.


Do trećeg gola Real je došao u 56. minuti, a ovaj put je strijelac bio Asensio. Nastavio je Real dominirati, a u 72. minuti je poništen gol Isca zbog ofsajda. Konačnih 4:0 postavio je Benzema devet minuta prije kraja meča nakon asistencije Vinicius Juniora.

Real na liderskoj poziciji La Lige četiri kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevillu. Espanyol je na 13. poziciji. U narednom kolu Real igra gradski derbi s Atleticom, dok će Espanyol dočekati Osasunu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.