x

la liga

Real Madrid prelijepim golovima srušio Betis i spasio se od novog kiksa

Real Madrid je izbjegao novi kiks i slavio na nezgodnom gostovanju kod Real Betisa savladavši ga rezultatom 2:1 u 19. kolu La Lige.

Madriđani su u meč ušli pod velikim pritiskom pošto su u posljednja dva kola upisali poraz (Real Sociedad 0:2) i remi (Villarreal 2:2), ali večeras su uspjeli slaviti golom Danija Ceballosa u finišu meča.

Izgledalo je da Real neće imati velikih problema kada je Luka Modrić postigao eurogol za 1:0 u 13. minuti. Bio je to Modrićev 15. gol za Real, a interesantno je da je 13 golova za Galacticose postigao udarcem izvan šesnaesterca.

Ipak, Betis se pokazao kao težak protivnik, što nije iznenađenje. Ipak se radi o timu koji je prvi vrhu tabele i koji je ove sezone savladao Barcelonu u gostima.

Gol za domaćina postigao je Sergio Canales u 67. minuti, ali sreću Realu i veliko olakšanje treneru Santiagu Solariju donio je rezervista Ceballos golom iz slobodnog udarca u 88. minuti.

Real je ovom pobjedom zadržao četvrto mjesto na tabeli, dok je Betis sada na sedmom mjestu nakon što je upisao treći meč bez trijumfa u ligi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.