x

Kraljevi slavili sa 4:1

Real Madrid se preokretom protiv Osasune vratio na pobjedničke staze

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su danas Osasunu na gostovanju sa 4:1 u susretu 23. kola španske La Lige i na taj način se vratili pobjedničkim stazama.

Podsjetimo, Kraljevi su prije nekoliko dana eliminisani iz Kupa kralja nakon poraza od Real Sociedada, ali taj meč ih nije mnogo uzdrmao jer su već danas slavili novi trijumf.

Osasuna je zadala prilične probleme Realu u današnjem susretu, ali ipak do bod/ova nije mogla. Domaći su poveli sa 1:0 već u 14. minuti kada je pogodio Garcia, ali Real se krajem prvog dijela vraća u život.

Prvo je Isco u 33. minuti pogodio za izjednačenje rezultata da bi samo pet minuta kasnije Sergio Ramos kompletirao preokret.

U drugom poluvremenu Real je ipak bio bolji, stvorio nekoliko šansi i došao do nova dva pogotka. Treći je postigao preko Lucasa Vazqueza koji je pogodio u 84. minuti, a četvrti preko Luke Jovića u nadoknadi vremena.

Kraljevima je ovo bila peta vezana pobjeda u šampionatu kojom su zadržali lidersku poziciju sa šest bodova više i utakmicom više od Barcelone dok je Osasuna ostala na 12. mjestu sa 28 osvojenih bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.