x

Madriđani teško do pobjede

Real slavi Varanea: Francuz spasio Kraljeve u gostima kod otpisane Huesce

Real Madrid je danas u okviru 22. kola španske La Lige gostovao kod posljednjeplasirane Huesce, te je teškom mukom stigao do pobjede (2:1).

Huesca je na dnu tabele sa samo dvije pobjede, no svejedno je uspjela dobro da namuči Real Madrid, koji je istina imao dosta problema s igračkim kadrom zbog povreda.

Gosti iz Madrida danas su imali više od igre, bili su bolji, propustili nekoliko stopostotnih šansi, a igrač utakmice definitivno je Raphael Varane, koji je sa dva gola donio veliku pobjedu svom timu.


Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, no u nastavku se 'otvorilo. Već u 48. minuti Galan postiže spektakularan gol za 1:0.

Huesca je povela, ali nije dugo vodila. Već u 55. minuti bilo je 1:1. Benzema je izveo slobodni udarac, lopta se od prečke odbija u vis, zatim spada u peterac, a Raphael Varane se najbolje snalazi i pogađa za 1:1.


Real je propustio nekoliko zicera, da bi u 85. minuti Varane uspio iz gužve pogoditi za veliku pobjedu i za Realov ostanak u trci za titulu. Kraljevi su sa 43 boda na drugo mjestu, imaju sedam bodova manje od Atletica, koji ima čak dvije utakmice manje od gradskog rivala. Treća na tabeli je Barcelona s 40 bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.