x

počinje tornado

Real spremio 500 miliona eura za transfere i pravi najmoćniju ekipu svih vremena

Real Madrid će u predstojećem prijelaznom roku sastaviti strašnu ekipu, zaključak je današnjeg izdanja uglednog francuskog lista L'Equipe.

Čelnici Kraljevskog kluba će, prema njihovim tvrdnjama, treneru Zinedineu Zidaneu dati na raspolaganje čak pola milijarde eura za pojačanja kao što su Kylian Mpappe, Paul Pogba i Eden Hazard.

L'Equipe pod naslovom "Casino Royal" podsjeća kako je Real prošle sedmice ponovo otpočeo pregovore s Chelseajem o dovođenju Hazarda.

Međutim, problem predstavlja nedavna kazna FIFA-e po kojoj londonski Plavci ne mogu dovoditi nove igrače u dva naredna prijelazna roka.

Hazard bi zato možda ostao na Stamford Bridgeu, ali je Belgijanac više nego zainteresovan za prelazak u Madrid, tim prije što mu je upravo Zidane idol.

Pogbin ugovor s Unitedom ističe 2021. godine, a ESPN navodi kako "klub neće imati kud ako on poželi otići, jer ima moćnog menadžera koji je navodno poručio svim klubovima da za Fracnuza moraju odvojiti 16 miliona neto godišnje plate".

I France Football je ove sedmice javio kako Real sprema čak 280 miliona eura za transfer Mbappea iz PSG-a pa nas očekuje možda i historijsko ljeto kada je riječ o transferima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.