x

‘Realna slika ponovno se pokazala u Istanbulu’

Trećeplasirana momčad prvenstva McLaren znala je da ih u Turskoj očekuje težak vikend nakon dvije fantastične utrke u Italiji i Rusiji gdje su osvojili prvu pobjedu i prvi pole position od 2012., kaže šef momčadi Andreas Seidl.

McLaren je nakon osvajanja trećega mjesta prošle sezone u borbi s Racing Pointom i Renaultom ove godine također u borbi za treće mjesto, ali s preporođenim Ferrarijem koji je značajno jači nego 2020. kada su završili šesti u poretku, donosi MAXF1.net.

Nakon što su u Imoli, Austriji i Belgiji bili blizu pole positiona Norris ga je napokon osvojio u Rusiji gdje je vodio do početka kiše pretkraj utrke, a u Italiji su bili jako blizu vodećima u kvalifikacijskoj brzini te su ostvarili dvostruku pobjedu nakon što je Ricciardo na startu prestigao Verstappena.

Ali nakon iznadprosječno dobre forme u Italiji i Rusiji McLaren se u Turskoj vratio u sredinu poretka gdje su bili sporiji od Mercedesa, Red Bulla, Ferrarija i AlphaTaurija – Norris je uspio završiti sedmi i osvojiti važnih šest bodova dok Ricciardo s posljednjega mjesta nakon promjene motora nije mogao bolje od 13. mjesta.


“Znali smo još prije da će to biti teška utrka za nas”, rekao je Seidl.

“Imali smo problema na ovakvoj vrsti staze i ranije ove godine i bili smo iza Ferrarija. Uvijek pokušavam zadržati dozu realnosti. A realna slika ponovno se pokazala u Istanbulu.”

“Znamo gdje stojimo. Ostvarili smo napredak posljednjih godina, ali pred nama je i dalje dug put [prema vrhu].”

Iako McLarenu MCL35 nisu odgovarali dugi zavoji Istanbul Parka momčad je i dalje ostala ispred Ferrarija u borbi za treće mjesto, ali prednost se smanjila sa 17.5 na 7.5 bodova.


“Ostvarili smo što smo mogli, strategija je bila dobra, promjene guma bile su bez pogrešaka i vozači su zadržali bolide na stazi. Moramo prihvatiti situaciju”, komentirao je Seidl poraz od Ferrarija u Turskoj.

“Zaista smo proslavili trenutke uspjeha poput dvostruke pobjede u Monzi [prve od VN Kanade 2010.] ili pole positiona u Sochiju [prvi nakon VN Brazila 2012.]. To je bila nagrada za naporan rad.”

“A to nam daje novu motivaciju nakon loših vikenda poput ovoga u Istanbulu.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.