x

Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Svjetska elita skokova i ove godine na Starom mostu! (GALERIJA)

Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru bilo je spektakularno, kako se i očekivalo, a na Starom mostu pred 15 000 gledalaca pobijedili su Gary Hunt i Adriana Jimenez.  Ekipa Ekskluzive je prisustvovala skakačkom spektaklu, a skokove smo ispratili iz Restorana Kulluk koji ima definitivno najljepši pogled na Stari most.

Oko 15 000 gledalaca prisustvovalo je takmičenju na Starom mostu. Najbolji svjetski skakači i skakačice zauzvrat su im priredili nevjerovatnu skakačku predstavu i uzbudljivo takmičenje.


(Pogled na Stari most iz Restorana Kulluk)

Britanac Gary Hunt je uspio reprizirati prošlogodišnju pobjedu i tako postao prvi skakač sa dvije pobjede iz Mostara. Drugi je bio Čeh Michal Navratil, a treći debitant Catalin Preda iz Rumunije. Huntu je ovo bila treća vezana pobjeda, kojom je izbio na čelo ukupnog poretka.

„Takmičenje je bilo sjajno. Jučer sam napravio grešku, ali već sam bivao u takvim situacijama. Pokušao sam se prisjetiti tih situacija kad sam se morao vraćati, i učinio sam to i danas“, izjavio je Hunt nakon pobjede.


Adriana Jimenez je zabilježila svoju prvu pobjedu na Starom mostu, kojom je preuzela vodstvo u utrci za titulu. Aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland bila je druga, a Jessica Macauley treća.

„Da budem iskrena, ponosim se sobom. Pritisak je veliki. Pokušala sam se koncentrisati i biti smirena, slušati muziku, ne pratiti ocjene drugih skakačica, jer sve su odlične. Samo sam se pokušavala fokusirati na jednu stvar. Jako sam sretna zbog takmičenja, zbog ljudi, zbog ovog mjesta, sve je nevjerovatno“, rekla je presretna pobjednica.


„Ovo je magično mjesto, ljudi su sjajni, stalno navijaju, most ima historiju. Sviđa mi se atmosfera, vrijeme, sve je jednostavno savršeno“, dodala je Meksikanka, oduševljena Mostarom.

Situacija na vrhu ukupnog poretka je krajnje tijesna u obje konkurencija, tako da predstoji žestoka borba na posljednjem takmičenju sezone u Italiji za dvije sedmice.



Foto: Ekskluziva.ba/RedBull @Romina Amato @Predrag Vučković @Sulejman Omerbašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.