Ekskluziva najave
228 pregleda

Regionalna konferencija o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu u Sarajevu

20.10.2017 09:00
regionalna-konferencija-o-diskriminaciji-i-inkluziji-u-fudbalu-u-sarajevu-main

Kad: 20.10.2017. u 11:00

Gdje: Kino sala Kriterion, Sarajevo, BiH

 

U petak, 20. oktobra 2017. Sarajevo će biti domaćin regionalne konferencije o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu pod nazivom “My Football” (Moj fudbal). Konferencija će se održati u kino sali Kriterion s početkom u 11:00 sati, u organizaciji Agencije za komunikacije EBBE COMMS i institucionalnog partnera FIFA-e i UEFA-e, Fare Networka.

Konferencija “My Football”, koja će u Sarajevu okupiti renomirane predstavnike svijeta fudbala iz regije, nevladinih i vladinih organizacija i medija, predstavlja završni događaj istoimene kampanje i jedan od brojnih događaja koji se u mjesecu oktobru održavaju na mapi Evrope pod kišobranom međunarodnog pokreta “Football People Action Weeks”, a čiji je nosilac upravo Fare Network. 

 

“Drago mi je da je Sarajevo kao geografski centar zemalja bivše Jugoslavije grad u kojem ćemo održati ovu važnu regionalnu konferenciju o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu. U ovom mjesecu u godini širom Evrope kroz razne događaje pričamo o ovoj temi, a mislim da je ona posebno važna u ovoj regiji.” - izjavio je direktor Fare Networka, Piara Powar. 

 

Osim panela diskusije, na konferenciji će biti prikazan serijal video intervjua “Moj teren za ljudska prava”, koji govori o ljudskim pričama i pravima u fudbalu. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.