x

nasmrt je pretukao očuh

Rekli su da ima temperaturu: Baka djevojčice (2) jecajući otkrila kako je njena kćerka pokušala prekriti zločin!

"Pozvali su me sinoć i rekli da dođem u bolnicu, jer dijete ima temperaturu. Rekli su mi da je loše. Trčala sam sa posla, a kada sam stigla vidjela sam policiju...Unuka mi je umrla", jecajući započinje priču majka J.T. čiju je kćerkicu (2), kako se sumnja, nasmrt pretukao očuh M. N. u Zaječaru.

Baka djevojčice jedva je smogla snage da ispriča šta se desilo. Jedva se kretala i u suzama govorila. Kako kaže, plakala je sat vremena bez prestanka, teško joj je i ne može da vjeruje šta se dogodilo.

- Kada sam došla u bolnicu nisam znala o čemu se radi. Policajci su čim sam stigla obavili razgovor sa nama. Nas su pustili, a njega su zadržali. Rekli su nam da je on priznao da je udarao dijete - priča baka djeteta.


Prema njenim riječima, ona je djevojčicu vidjela prekjuče.

- Bila je jako razdragana, igrala se, smijala. Toliko je to bilo divno dijete. Nije imala modrice po rukama i nogama, po tijelu ne znam, bila je obučena - rekla je majka uhapšene Jelene.


Ona je u suzama dodala:

- Ja ću biti jaka, moram da budem. Za nju ne znam kakva će biti kada bude svjesna.


Podsjetimo, majka J.T. je tokom jučerašnjeg dana u Dječiji dispanzer dovela kćerkicu P.T. (2) koju je kako se sumnja, krvnički tukao očuh M.N., a nesretno dijete je preminulo sat vremena kasnije.

Dežurni zamjenik Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru jučer je oko 16.15 sati obaviješten od strane policije da je tog dana oko 15 sati u Dječiji dispanzer dovedena djevojčica P.T. (2) u pratnji majke J.T. (23) radi pružanja ljekarske pomoći - saopštilo je tužilaštvo.


Dijete je preminulo samo sat vremena kasnije, u 16.10 časova.

Po nalogu tužioca u Zaječaru određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati očuhu djeteta zbog nasilja u porodici, dok je majka u pritvoru zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta. Dijete je preminulo samo sat vremena kasnije, u 16.10 časova.

.

.

.

Izvor: Blic 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.