x

Rekordan broj novozaraženih u Kantonu Sarajevo, čak 157 osoba pozitivno!

U Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 89 osoba iz porodičnih klastera te su u samoizolaciji od ranije, navode u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Rezultati su ovo analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. jula do 3. augusta ove godine.

Obrađena su 473 testa, među kojima je navedenih 157 bilo pozitivno na ovaj virus. U isto vrijeme, 84 osobe su izliječene, odnosno oporavljene.

Od posljednjeg izvještaja dvije osobe su preminule.


U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirana je 71 osoba i sve su vitalno stabilne, a četiri osobe su u protekla 24 sata otpuštene s ovog bolničkog liječenja.


Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.366 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.729. Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo izliječene su 1.322 osobe, s tim da je 41 osoba nažalost preminula od zarazne bolesti COVID-19.

U periodu od 21. jula do 4. augusta ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.686 samoizolacija.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.