x

Zenica

Remi Čelik Juniora u posljednjem meču nedovoljan za plasman u Premijer ligu! (Foto)

Rukometaši Čelik Juniora i Kaknja su u zeničkoj Areni u sjajnoj atmosferi pred oko 1.500 gledalaca odigrali derbi sezone u okviru 25. kola 1.lige FBiH, grupa “Sjever”. U sjajnoj utakmici punoj preokreta na kraju nije bilo pobjednika, te je meč okončan rezultatom 27:27.

Zeničani su u ovaj duel morali riješiti u svoju korist, dok je Kaknju igrao i bod u ovom meču kako bi izborili plasman u Premijer ligu. Da je Zenica željna ovakvih utakmica pokazao je i večerašnji meč, nevjerovatna atmosfera i podrška mladim rukometašima Čelik Juniora. U neizvjesnom prvom poluvremenu, Kakanj je vodio na početku meča, da bi domaći preokrenuli rezultat, a prvo poluvrijeme gosti rješavaju u svoju korist rezultatom 15:16.

Početak drugog poluvremena pripao je izabranicima Vladimira Zeljke, koji igraju sjajnu odbranu, te uz pomoć publike stižu do plus tri gola razlike u 41. minuti meča. Ipak gosti se ne predaju te u 48. minuti stižu do ponovnog vodstva 21:22. Neizvjesnost se nastavila do samog kraja utakmice, na pet minuta do kraja na semaforu je bilo 26:25 za Čelik Junior. U nevjerovatnoj završnici Čelik Junior pri rezultatu 27:27 imao je napad za pobjedu, ali gosti su se odbranili, te je utakmica okončana neriješenim rezultatom 27:27, tako da je ekipa Kaknja izborila plasman u Premijer ligu BiH. U pobjedničkom timu Haris Ziga je postigao osam golova, dok je u redovima Čelik Juniora, Stjepan Baltić dodao sedam golova.

Mladoj ekipi Čelik Juniora mora se odati veliko priznanje na sjajnoj sezoni u kojoj su do samog kraja bili u igri za plasman u Premijer ligu, nema sumnje da će naredne sezone biti prvi kandidati za ulazak u viši rang.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.